Juguem

No deixem de jugar perquè ens fem grans,

sinó que ens fem grans perquè deixem de jugar.

Bernard Shaw, dramaturg (1856-1950)

El joc és un dels eixos troncals dels projectes de la Fundación Vínculos Estelí.

Jugant…, t’ho passes bé; pots compartir i cooperar amb altres persones;
mesures i fas progressar les teves habilitats;
deixes fluir i regules emocions; consolides relacions i afectes;
aprens un munt de coses i ho fas d’una forma
entretinguda, constructiva, significativa i funcional.
L’Associació Som Vínculos Estelí implica a infants, famílies i població en general de Catalunya en activitats que –tot gaudint dels avantatges del joc– els aportin ocasió d’aproximar-se al coneixement de Nicaragua i desvetllin la sensibilitat envers la relació, la solidaritat i la cooperació equitatives i bidireccionals entre pobles.
Fires de Joc

Som Vínculos Estelí proposa activitats de joc sempre que participa en Fires de cooperació, Fires de consum responsable, posa paradeta a la Festa Major d’un barri o –posem per cas– a una Fira nadalenca.

Procurem que, si més no, una part dels jocs estiguin inspirats en trets de la realitat de Nicaragua.

elaboració de joguines

Una ocasió perquè infants i famílies de Catalunya coneguin i apreciïn algunes característiques de Nicaragua, tot aguditzant l’enginy i la traça per construir jocs i joguines que hi estiguin inspirats.

Jocs i joguines que, en acabat, s’envien al Centre de Recursos Educatius de la Fundación Vínculos Estelí.

MATERIALS PER A L'APRENENTATGE

En cooperació amb l’equip de la Fundación Vínculos Estelí, esmolem la imaginació i cerquem recursos per elaborar materials per a l’aprenentatge significatiu, constructiu i funcional sobre fets i trets de la realitat de Nicaragua.

Aquests materials tant poden ser utilitzats per infants, famílies o institucions educatives de Nicaragua com per infants, famílies o centres educatius d’altres països per aproximar-se al coneixement i apreci de la realitat, la història i la cultura nicaragüenques.

Aprenentatge i serveI

Estudiants i professorat de centres educatius o centres de formació acompleixen aprenentatges curriculars tot fent activitats –en cooperació amb l’Associació Som Vínculos Estelí– que reverteixen en recursos per a la infància i les famílies de Nicaragua.

A destacar els aprenentatges –conceptuals i actitudinals– que estudiants implicats solen fer sobre les desigualtats d’oportunitats existents entre diversos grups humans, com també la constatació que la cooperació i la solidaritat són accions bidireccionals que comporten suport per a ambdues bandes, aprenentatges mutus i reciprocitat cultural.

JOCS I JOGUINES VAN DE VIATGE

Oferim a infants i famílies de Catalunya baldufes, dominós, jocs de parelles, trencaclosques, jocs de recorregut i tants altres jocs amb contingut, enginys, imatges i trets plàstico-artesans procedents de Nicaragua.
Al seu torn, jocs i joguines europees amb els seus trets específics viatgen des de Catalunya cap a Nicaragua.
L’intercanvi d’igual a igual i el coneixement mutu poden esdevenir un enriquiment per a ambdues parts.

Jocs amb contingut de  Nicaragua a Catalunya

Puzzle imatges Nicaragua a Catalunya

Jugant a Nicaragua amb jocs arribats des de Catalunya

Quan compreu un producte heu de tenir en compte que –en aquest moment– els serveis de correus presenten restriccions o retards en els enviaments de paquets a determinats països. Si això passés amb la vostra comanda, us ho notificarem i intentarem trobar la millor sol·lució.

X