El plaer de la lectura

Cap entreteniment és tan barat com llegir, ni cap plaer tan durador.

Mary Montagu, escriptora (1689-1762)

Deixar volar la imaginació, conèixer i estimar la pròpia cultura, acostar-se a altres cultures i apreciar-les…​ 

Nicaragua, un país amb un imaginari popular ric i potent.
Històries, llegendes, faules, mites, èssers fantàstics, fets misteriosos,
 i personatges audaços o herois impregnen la cultura popular.
La realitat i la quotidianeïtat nicaragüenca és vital i acolorida.
La natura és imponent, frondosa i explossiva. Sovint, custodiadora d’encanteris.
Quin munt d’oportunitats d’escoltar relats i de tenir experiències lectores!
Tot plegat…, font remarcable d’inspiració per a la creació i l’expressió.
L’Associació Som Vínculos Estelí dona suport a projectes de la Fundación Vínculos Estelí que es proposen impulsar l’afició per la lectura per part d’infants i famílies de Nicaragua. Tot mobilitzant mitjans per fer-los arribar llibres i endegant projectes d’intercanvi de relats, faules, contes i altres narracions.
Així mateix difon entre infants, famílies i població en general de Catalunya contes il·lustrats que versin sobre històries, faules, poemes, cançons… extrets de la tradició o de la realitat de Nicaragua. Una forma d’aproximar-se al coneixement i apreci d’aquella cultura.

CONTES VIATGERS

Fem arribar contes de Nicaragua a mans d’infants i famílies de Catalunya i contes de Catalunya a infants i famílies de Nicaragua.
Així mateix, donem suport i impulsem projectes de creació i intercanvi d’històries.
Mitjans per fomentar l’estima per a la cultura d’altri a través de l’intercanvi i coneixement mutus.
Intercanvi lectures

A les fires on participem a Catalunya, venem llibres il·lustrats de contes i poemes nicaragüencs.

Al seu torn, fem arribar al Centre de Recursos Educatius de la Fundación Vínculos Estelí llibres il·lustrats procedents de Catalunya.

Llibres per, i amb, nicaragua

Convidem a escoles primàries i secundàries, organitzacions, facultats universitàries, centres d’esplai, altres col·lectius, persones o grups particulars a què inventin i il·lustrin un relat per ser llegit, mirat, escoltat, narrat, compartit…

De moment, han participat estudiants en pràctiques, persones en particular, mestres d’Estelí (Nicaragua), escoles de Palacagüina (Nicaragua) i escoles d’Arbúcies (Catalunya).

Els contes s’intercanvien entre Nicaragua i Catalunya.

Conte ideat i il·lustrat per infants de primer de Primària de Catalunya.

Gaudit, també, per infants de Primària de Nicaragua.

VOLEU VEURE TOTS ELS CONTES ESCRITS I IL·LUSTRATS EN AQUEST PROJECTE?

PUBLIQUEM LLIBRES IL·LUSTRATS

Projecte, en cooperació amb la Fundación Vínculos Estelí, que es proposa publicar i posar a mans de la infància i el jovent de Nicaragua i de les seves famílies llibres il·lustrats de qualitat. Que resultin suggerents, interessants, motivadors. De manera que proporcionin una relació de plaer amb la lectura i amb els llibres que comporti un interès per continuar gaudint de la lectura de forma convençuda, entusiasta i sostinguda.

En la mesura que gran part dels llibres publicats s’inspirin en fets, històries, llegendes, situacions, llocs, personatges, vida quotidiana, produccions literàries o artístiques d’origen o creació de Nicaragua, no només es facilitarà la identificació cultural contribuint al coneixement i valoració de la pròpia cultura i identitat, sinó que també es donarà visibilitat a la cultura de Nicaragua en altres llocs del planeta.

Quan compreu un producte heu de tenir en compte que –en aquest moment– els serveis de correus presenten restriccions o retards en els enviaments de paquets a determinats països. Si això passés amb la vostra comanda, us ho notificarem i intentarem trobar la millor sol·lució.

X