Qui som?

Contrapart a Catalunya de la

Fundación Vínculos Estelí de Nicaragua

Associació inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 51917

Ens proposem…

 • Cooperar amb la Fundación Vínculos Estelí de Nicaragua acompanyant el disseny i concreció dels seus projectes, activitats, serveis i recursos educatius o comunitaris, facilitant-ne el desenvolupament, com també fent-ne difusió a Catalunya, Espanya i resta d’Europa.
 • Fomentar/estendre entre la població catalana una concepció equitativa de les relacions entre pobles, de la cooperació i dels intercanvis amb persones/col·lectius amb oportunitats, criteris, procedències o bagatge cultural diversos als propis.
 • Generar contactes, nexes i xarxes d’intercanvi educatiu, cultural i comunitari en relació amb Nicaragua.
 • Cercar, generar i gestionar recursos per contribuir al desenvolupament dels projectes de la Fundación Vínculos Estelí.

Considerem que…

L’actuació de l’Associació Som Vínculos Estelí s’ha de fonamentar en l’activitat conjunta i la reciprocitat. Ha de reconèixer, valorar i fomentar el protagonisme de l’entitat nicaragüenca en la presa de decisions i en l’anàlisi dels projectes i activitats endegats a Nicaragua.

Treballar conjuntament –tot considerant i articulant aportacions d’uns i altres en la construcció de quelcom en comú– ofereix l’ocasió de conèixer i apreciar qui és i com és l’altri. Afavoreix el desenvolupament d’actituds cooperatives, convidant a defugir sentiments/actituds de rebuig, llàstima o proteccionisme envers a qui les oportunitats li són menys favorables que a un/a mateix/a. Facilita l’establiment d’afectes mutus recolzats en relacions equitatives.

Cooperar és un camí conjunt d’anada i tornada. Tothom hi surt guanyant!

Activitats realitzades

 • 2013, exposició/presentació de la Fundación Vínculos Estelí – Centre Cívic Matas i Ramis. Barri d’Horta de Barcelona.
 • 2013, taller de confecció de joguines, amb infants i famílies – La Nau Taller d’Arts Plàstiques i Centre Cívic Matas i Ramis. Barri d’Horta de Barcelona.
 • Des del 2013 participació de sòcies de Som Vínculos Estelí i d’estudiants en pràctiques de Catalunya a la Feria de Juego de la Fundación Vínculos Estelí, a Nicaragua.
 • Des del 2013, disseny i construcció de joguines i altres materials educatius.
 • Des del 2013, gestió de col·laboracions externes: voluntariat; estades de pràctiques a Nicaragua o a Catalunya; suport professional per mitjà de cursos i tallers; donació de llibres, joguines i altres materials educatius.
 • Des del 2013 al 2018 –en cooperació amb la Fundación Vínculos Estelí– treball conjunt amb l’equip del Centro  de Desarrollo Infantil (CDI) Solidaridad de Camoapa (Nicaragua) en projectes d’innovació educativa amb infants i famílies.
 • 2014, participació a la Primera Fira del Llibre del barri Horta de Barcelona.
 • Del 2014 al 2018 participació a la Feria de Juego de Camoapa  (Nicaragua) organitzada conjuntament pel Centro de Desarrollo Infantil Solidaridad d’aquesta població i la Fundación Vínculos Estelí.
 • Del 2014 al 2018, projecte “Escriu i il·lustra un conte per i amb Nicaragua”. Amb la participació d’estudiants en pràctiques, voluntariat, escoles de Palacagüina (Nicaragua) i d’Arbúcies (Catalunya), Fundarpal (Fundació Arbúcies-Palacagüina) i Soarpal (Solidaritat Arbúcies-Palacaguïna).
 • Des del 2016, participació a les Fires de Cooperació d’Horta-Guinardó (Barcelona), Festa Major d’Horta, Fira de Consum Responsable al Mas Guinardó. Amb entitats de diversos barris del districte.
 • Des del 2016, treball conjunt amb l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana per a la confecció de joguines i materials per a l’aprenentatge.
 • Del 2016 al 2018, projecte d’Aprenentatge i Servei amb l’IES Ferran Tallada del barri del Carmel de Barcelona: Nicalunya: Nicaragua i Catalunya, pobles germans. Disseny de jocs i joguines per conèixer-nos mútuament. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Des del 2016, conveni de Pràctiques d’Empresa amb La Industrial, Escola d’Art i amb l’Illa Escola d’Art i Disseny per a la il·lustració de llibres per Nicaragua.
 • 2018, publicació i presentació de Yasica y Yaguare, los orígenes de la ciudad de Matagalpa, primer llibre de la col·lecció “Un libro, un tesoro”. Iniciativa de la Fundación Vínculos Estelí feta realitat amb la participació de l’Illa Escola d’Art i Disseny, La Topera Editorial i Som Vínculos Estelí.
 • Des del 2019, conveni de Pràctiques d’Empresa amb l’Escola d’Art i Disseny Josep Serra i Abella per a suport a la comunicació interactiva.
 • 2020, publicació i presentació del llibre il·lustrat Nicaragua, vos sos, de la col·lecció “Un libro, un tesoro”. Idea i text de la Fundación Vínculos Estelí. Fet realitat amb la participació de La Industrial Escola d’Art, La Topera Editorial i Som Vínculos Estelí.

Vols col·laborar amb nosaltres?

Tota participació –directa o indirecta– en projectes de Vínculos Estelí és benvinguda. Explora diverses possibilitats, sigui a Catalunya o a Nicaragua.
Si ens vols proposar alguna iniciativa d’implicació o contribució, escriu-nos a som@vinculosesteli.org
Per fer-te sòcia/soci de l’associació Som Vínculos Estelí

Quan compreu un producte heu de tenir en compte que –en aquest moment– els serveis de correus presenten restriccions o retards en els enviaments de paquets a determinats països. Si això passés amb la vostra comanda, us ho notificarem i intentarem trobar la millor sol·lució.

X